Tips en onderhoud

Wie goed slaapt, geniet van het leven.

Tips voor onderhoud van uw Dauny dekbed of kussen

Een gezonde nachtrust heeft veel met hygiëne te maken. Dekbedden en kussens horen dagelijks goed gelucht en zorgvuldig opgeschud te worden. Hiermee verlengt u de levensduur van uw dekbed of kussen aanzienlijk. Regelmatig gereinigd beddengoed gaat langer mee en reageert gevoeliger op uw slaapbehoeftes. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een snellere compensatie van temperatuur en een optimale opname van vocht doorslaggevend is voor een snel inslapen en een goed doorslapen. Raadpleeg daarom onderstaande Dauny tips en onderhoud maatregelen.

Reiniging

Onze vezel- en donsartikelen zijn wasbaar op het programma voor de fijne was met een hoge waterstand en lage trommelsnelheid. Beddengoed van natuurhaar (wol, kameelhaar, lamswol) kan men niet zelf wassen. Hier raden wij chemische reiniging (symbool “P”) met een voorzichtige behandeling aan. De juiste onderhoudssymbolen, de wastemperatuur en de grootte van de trommel van de wasmachine kunt u steeds op het textieletiket van het afzonderlijke artikel zien.

Let u er alstublieft op dat dekbedden nooit met een wasverzachter behandeld mogen worden!

Levenscyclus

Het is aan te bevelen dat donzen dekbedden – ook als ze regelmatig gelucht en vakkundig onderhouden worden – niet langer dan acht jaar te gebruiken zijn.

Bij dekbedden met vezelvulling is het aan te bevelen, de vulling na ongeveer 6 tot 8 jaar te vernieuwen.

Bij scheerwollen dekbedden verdwijnen de natuurlijke eigenschappen van de scheerwol na ca. 6 tot 8 jaar. Dan is het aan te bevelen het dekbed te vervangen, ook al ziet het er nog goed uit.

Het juiste onderhoud voor een lange levensduur en uitstekend slaapcomfort

Hoe zorgvuldiger het beddengoed onderhouden wordt des te beter voldoet het aan de comforteisen. Bovendien is de hygiëne in bed gegarandeerd. Dekbedden en kussens die goed gelucht en zorgvuldig opgeschud worden, zijn een zeer goed begin voor een goede, gezonde slaap en een verkwikkende nacht. Goed verzorgd beddengoed gaat langer mee en reageert waarneembaar beter op de slaapbehoeftes.

Dauny tips en onderhoud

Wij raden u aan de volgende onderhoudstips in acht te nemen waardoor uw dekbed zo lang mogelijk mooi blijft:

  • Beddengoed heeft ’s morgens veel frisse lucht nodig zodat het vocht dat tijdens het slapen is opgenomen, weer kan verdampen.
  • Slaapkamers dagelijks goed luchten.
  • Beddengoed dagelijks goed opschudden. Bij sommige dekbedden is het mogelijk dat de vulling „verschuift”. Daarom moeten het dons en de veren af en toe opnieuw verdeeld worden door er met de hand over te strijken.
  • Regelmatig luchten in de frisse droge lucht, echter beschermen tegen zonnestralen.
  • Stofzuiger en mattenklopper niet gebruiken.
  • Geen sprei op het bed leggen, het moet kunnen ademen.
  • Regelmatig het beddengoed verschonen. Draai het dekbed hierbij van hoofd- naar voeteind.

Service

Wie goed slaapt, geniet van het leven.

Naast bovenstaande tips, biedt Dauny ook de mogelijkheid om de reiniging en verzorging van uw dekbed door Dauny te laten doen. Hierbij heeft u twee mogelijkheden.

Wasservice

Beddengoed moet één keer per jaar gewassen worden. Wij doen dat graag voor u. De was-service van Dauny staat garant voor een optimale hygiëne tijdens de slaap. Onze normen voldoen aan de hoogste eisen, milieubewust, grondig en helemaal zonder chemische oplosmiddelen. Dekbedden en kussens worden weer als nieuw en de nachten verkwikkender dan ooit.

Totale reinigingsservice

De hele inhoud wordt gereinigd, gestoomd, van stof ontdaan en gedesinfecteerd. Bovendien wordt de vulling met ca. 10% nieuwe vulling aangevuld. Vervolgens wordt de vernieuwde vulling in een volledig nieuwe tijk gestoken, waardoor uw dekbed weer als nieuw aanvoelt.

Voor het reinigingsproces gelden de volgende beperkingen

  • De inhoud mag niet te sterk verbruikt zijn. Het is aan ons om vakkundig te boordelen of een totale service zich nog loont.
  • Wij dragen geen verantwoording voor schade die door een niet herkenbare toestand of verborgen gebreken ontstaan is.
  • De dagprijs van het dekbed wordt door Dauny vergoed als er beschadigingen door hun toedoen is ontstaan.

Om gebruik te kunnen maken van de wasservice, kunt u uw dekbed en/of kussen bij ons inleveren. Het product wordt vervolgens opgestuurd naar Dauny, waar ze het product beoordelen en kunnen bepalen wat de kosten voor de reiniging zijn. Hiervan krijgt u vooraf bericht.

×