Kwaliteitskenmerken

De kwaliteit van de stoffen en vulling

Dauny dekbedden en kussens zijn uniek, liefdevol met de hand gemaakt in Zwitserland, tot in perfectie gevuld met bijzonder grootvlokkig dons en omhuld met exclusieve stoffen. Het dons en de veren zijn afkomstig van geselecteerde, gecertificeerde leveranciers in Europa. Dat verklaart waarom ze zo zacht en luchtig zijn – geselecteerde natuurlijke producten voor een verfrissende en gezonde nachtrust.

Het beste Zwitserse vakmanschap

De Dauny collectie omvat een breed scala aan geselecteerde producten van de hoogste Zwitserse kwaliteit. Ze worden gemaakt op onze productielocatie in de landelijke Reusscallei, in het dorp Fischbach-Göslikon. Hier wordt zeer zorgvuldig en volgens strenge hygienenormen, het dons en de veren gewassen met zuiver vers Zwitsers bronwater, gedroogd, ontsmet in een stoombad en vervolgens gesorteerd en gecontroleerd in ons eigen laboratorium.

Billerbeck Schweiz AG levert sinds 1921 een solide bijdrage aan de Zwitserse slaapcultuur en elk Dauny dekbed en kussen is doordrenkt met al deze deskundigheid en zorg. Ongeëvenaard vakmanschap. Geen compromissen. Gemaakt in Zwitserland.

NOMITE

Het donsdicht weefsel is zo fijn geweven dat het als een barrière wordt beschouwd en voorkomt dat de mijten het beddengoed binnendringen. Donsdekbedden worden ook aanbevolen voor mensen met huisstofallergieën. 

Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat het om een ganzendons dekbed of kussen gaat dat geschikt is voor personen met huisstofmijtallergie. Want beddengoed dat gevuld is met ganzendons en ganzenveren heeft voor mensen zo gunstige warmte- en klimaat verhouding (snellere  opwarming tijdens het slapen, snellere vochtafvoer tijdens het luchten) dat het een zeer ongunstige omgeving vormt voor de huisstofmijten die afhankelijk zijn van het vochtigheidsgehalte.

De tijk die om onze dekbedden en kussens zit biedt extra bescherming waardoor het binnendringen van mijten wordt tegengegaan. Ook als u allergisch bent voor huisstof of astmatisch bent, hoeft u dus niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort, dat onze ganzendons en ganzenveren biedt. Dat is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

 

hydrophilic kwaliteitseis dauny

HYDROFIEL

Het hydrofiele weefsel dat voor onze producten wordt gebruikt, neemt het vocht beter op en geeft het ook weer sneller af, op deze manier wordt het slaapklimaat bevorderd. Tevens staat Hydrofiel bekend om zijn vriendelijkheid qua stof en een uitstekende ademende kwaliteiten, wat voor de Dauny dekbedden een waardevolle aanvulling als tijk is.

OEKO-TEX

De STANDARD 100 van OEKO-TEX is een wereldwijd uniform, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielgrondstoffen, tussen- en eindproducten van alle verwerkingsfasen en voor de gebruikte accessoires.

U kunt er doordat onze producten dit STANDARD 100-label dragen vanuit gaan dat elk onderdeel van onze dekbedden en kussen getest zijn op schadelijke stoffen en het daardoor onschadelijk is voor de menselijke gezondheid. Deze test wordt uitgevoerd de onafhankelijke OEKO-TEX® partnerinstituten op basis van de uitgebreide OEKO-TEX® criteriacatalogus. https://www.oeko-tex.com/en/

DAUNY ATELIER

Een select team van ervaren specialisten produceert deze meesterwerken met liefde en zorg in onze Zwitserse studio. Van het uitzoeken van het ganzendons tot het controleren van het ganzendons, maar ook het vullen en dichtnaaien van de tijken gebeurt veelal met de hand. Het is echt een zeer uitgebreid en traditioneel stukje handwerk. 

eider down certificaat dauny

EIDERDOWN

In de Dauny studio wordt het waardevolle Eiderdons zorgvuldig gesorteerd en met de hand gereinigd in een nauwkeurig afwerkingsproces dat urenlang liefdevol handwerk vergt. Voor het afwerken van het onvergelijkbare Eiderdons wordt met de grootste zorg een prachtige veelal satijnen stof geselecteerd en het wordt met de hand gevuld en genaaid.

SWISS MADE

Swiss Made garandeert dat de dekbedden en kussens bij Billerbeck Schweiz AG in Fischach-Göslikon, Zwisterland, met grote zorg en liefde worden vervaardigd. Het label Swiss Made garandeert een hoge materiaal- en verwerkingskwaliteit.

SWISS WASH

Swiss Wash garandeert dat het dons en de veren in de eigen productiefabriek zorgvuldig worden gewassen, gedroogd, gedesinfecteerd en gesorteerd met vers, hoogwaardig Zwitsers bronwater volgens de strengste hygiënische normen.

niet levend plukken dauny

WIJ STAAN NIET TOE DAT ER LEVEND WORDT GEPLUKT

Al meer dan 20 jaar gebruiken we alleen dons en veren van niet-levend geplukte dieren. De leden van de vereniging van Zwitserse beddenfabrieken zijn de enige leveranciers die sinds 1996 niet meer consequent levend geplukt en verwerkt hebben, wat onze inzet voor het welzijn van de dieren onderstreept.

down pass certificaat dauny

DOWNPASS

Als Dowpass-gecertificeerd bedrijf staan wij voor ethisch verkregen dons en veren uit de agrische veehouderij. De producten met dit label garanderen de uitsluiting van levend plukken, goederen van de productie van foie gras en de controle van de veehouderij. De toeleveringsketen is transparant en traceerbaar.

OUTLAST

Outlast® stof staat erom bekend dat het bij warmte afkoelt en bij kou terug verwarmt. Deze temperatuursregulerende vezel is voorzien van miljoenen microscopische kleine capsules gevuld met speciale micro thermische gelbolletjes die warmte kunnen opslaan en weer afgeven op het moment dat het lichaam daar om vraagt. 

×