Eiderdons van Dauny

Waardevoller dan goud

Eiderdons is een zeldzaam goed. Het product van een unieke samenwerking tussen een in het wild levende diersoort en de mens. De Eidereend broedt vooral in het westen van IJsland en in de westelijke Fjorden. Het dons wordt niet geplukt, maar uit de verlaten nesten van de Eidereend gehaald. Dit gebeurt uitsluitend door Eider-boeren, een officieel beroep in IJsland waarbij deze ambachtelijke werkzaamheden vaak van generatie op generatie wordt overgebracht. Ontdek eiderdons van Dauny!

Voordelen van Eiderdons

Geen enkel ander natuurproduct warmt beter op dan het extreem lichte Eiderdons. In
vergelijking met Ganzendons is er minder Eiderdons nodig om hetzelfde warmte-effect te
bereiken.

Eiderdons dekbedden garanderen een constante lichaamstemperatuur. Zweten van de
warmte of rillen van de kou is niet aan de orde. Omdat er, in tegenstelling tot alle andere
dons, geen ‘dons-bestendig’ materiaal nodig is als tijk, wordt het kostbare Eiderdons bedekt
met natuurlijke zijde. Pure Kunst!

Eiderdons is een wonder van de natuur, verwarmt beter dan elke hightech vezel, met
ongekende temperatuur regulerende eigenschappen.


Eiderdons en zijde

Dromen komen uit

Dieren als eidereenden en zijderupsen leveren ons die kleine natuurwonderen waar alles wat voortkomt uit de menselijke geest inferieur aan is. Iedereen die ooit heeft geslapen in de tedere gezelligheid van het duo eiderdons met natuurlijke zijde zal het weten, wat de natuur – en alleen de natuur – kan doen: Slaapkwaliteit in zijn mooiste vorm.

In 6 stappen

tot het perfecte bed

Een geselecteerd team van ervaren specialisten maakt deze meesterwerken in onze Zwitserse studio met veel liefde en zorg.

1. Voorbereiden

Het uitgangspunt van de hoes is een fijne zijden jacquard van een Duitse fabrikant.
Deze wordt eerst van de baal afgerold, uitgespreid op de snijtafel en gecontroleerd
op weeffouten. Na deze eerste zorgvuldige kwaliteitscontrole wordt de stof voorbereid op het snijden op de betreffende maat.

dauny proces voorbereiden
dauny proces snijden

2. Snijden

Met de hand worden de twee lagen
stof precies op elkaar geplaatst, zodat het jacquardontwerp bij elkaar past. De massa wordt op de stof overgebracht en met behulp van de markeringen en lijnen kan de zijden
stof vervolgens met de hand worden
gesneden.

3. Spelden

De verdeling van de controles wordt
geregistreerd volgens het vooraf bepaalde aantal, de bekledingsstof wordt aan de binnenzijde omgedraaid, het jacquardontwerp wordt opnieuw nauwkeurig uitgelijnd, met de hand gladgestreken en ten slotte
met pinnen gemarkeerd.

dauny
dauny

4. In elkaar zetten

In deze stap worden de lange zijden van de quilt eerst gestikt en wordt het kwaliteitslabel in een hoek genaaid. Vervolgens wordt de eerste kruisnaad in het midden van de quilt gestikt. Het vullen van de cassettes, rij voor rij, kan nu met de hand gebeuren

5. Vullen

Het allerbeste dekbed, door ons zorgvuldig met de hand geselecteerd over een periode
van uren, wordt bij elke casette met de hand ingevuld. Langs de kruisnaad wordt elke individuele ruit tot op de gram nauwkeurig gevuld, de rij wordt gesloten en tenslotte
wordt de lange zijde genaaid. Het proces wordt herhaald totdat alle rijen gevuld zijn.

dauny
dauny garantie formulier

6. Controleren

Na een zorgvuldige en uitgebreide eindcontrole wordt de productie afgerond en transparant gedocumenteerd met een individueel kwaliteitscertificaat. Dit betekent dat wij naast de hoogste kwaliteit van afwerking ook exclusieve en uitzonderlijke slaapcomfort garanderen in de vorm van een verlengde garantie tot 5 jaar.

Kussens en dekbedden van Eiderdons

Elk product van Dauny wordt met liefde gemaakt in Fischbach-Göslikon (Zwitserland). Door het gebruik van luxe materialen en de meest verfijnde tijken, staat Dauny bekend als de beste dekbedden- en kussen fabrikant ter wereld. De unieke wijze van produceren begint al bij de aankoop van het ruwe dons (geen levende pluk). Vervolgens heeft Dauny het was- en sorteerproces als enige ter wereld volledig zelf in de hand, waardoor de kwaliteit ten allen tijde gewaarborgd is. Echter wordt bij een aantal producten het dons zelfs met de hand gesorteerd! Dit stelt Dauny in staat om met de meest fijn geweven tijken van de hoogste kwaliteiten te werken. Een absoluut top product waar u vele jaren plezier aan zult beleven.

Onze Eiderdons producten

×