Ganzendons van Dauny

Wie goed slaapt, geniet van het leven.

Gelukkige bezitters van een Dauny dekbed kunnen erover meepraten: wat blijft het een fantastisch gevoel om onder zo’n luxe dekbed te liggen. Dauny heeft haar producten tot in perfectie verfijnd waardoor, als u éénmaal onder een échte Dauny heeft geslapen, u nooit meer anders wilt.

Het beste Zwitserse vakmanschap

De Dauny collectie omvat een breed scala aan geselecteerde producten van de hoogste Zwitserse kwaliteit. Ze worden gemaakt op onze productielocatie in de landelijke Reusscallei, in het dorp Fischbach-Göslikon. Hier wordt zeer zorgvuldig en volgens strenge hygienenormen, het dons en de veren gewassen met zuiver vers Zwitsers bronwater, gedroogd, ontsmet in een stoombad en vervolgens gesorteerd en gecontroleerd in ons eigen laboratorium.

Billerbeck Schweiz AG levert sinds 1921 een solide bijdrage aan de Zwitserse slaapcultuur en elk Dauny dekbed en kussen is doordrenkt met al deze deskundigheid en zorg. Ongeëvenaard vakmanschap. Geen compromissen. Gemaakt in Zwitserland.

Bekijk al onze ganzendonzen dekbedden

Ganzendons

Wie goed slaapt, geniet van het leven.

Onze dekbedden en kussens worden gekenmerkt door prachtige materialen en hoogwaardige afwerking. 

Voordelen van ganzendons

Ganzendons is een luxe materiaal, wat met name te danken is aan de ongekende eigenschappen die bijdragen aan het ultieme slaapcomfort. Wij hebben de voordelen van ganzendons op een rijtje gezet.

Ganzendons neemt transpiratie en verdampingswarmte moeiteloos op. Het dekbed behoudt zijn frisheid en de lichaamstemperatuur blijft hierdoor de gehele nacht vrijwel constant.

Ganzendons heeft een erg hoge isolatiewaarde. Het biedt daardoor snel behaaglijke warmte, wat met name gedurende koude nachten ideaal is.

Dankzij de grotere donsvlokken is ganzendons sterk en volumineus, maar ook vederlicht. Het uit zich in een heerlijk zacht, luchtig dekbed waar je jezelf helemaal in kunt verstoppen.

Ganzendons is hoog elastisch. Een donsvlok behoudt zijn vorm, ook na het meermaals opschudden en luchten van het dekbed.

Een dekbed met ganzendons is geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Door de goed isolerende en vochtregulerende eigenschappen biedt ganzendons geen leefklimaat voor huisstofmijt.

Dauny dekbedden en kussens

Dauny is voorloper op het gebied van dierenwelzijn. Wij staan niet toe dat er levend geplukt wordt! Al meer dan 20 jaar gebruikt Dauny alleen dons en veren van niet-levend geplukte dieren. Dauny is de enige leverancier die sinds 1996 consequent niet meer levend geplukt en verwerkt hebben, wat onze inzet voor het welzijn van de dieren onderstreept. Daarnaast zijn alle Dauny producten voorzien van het Downpass certificaat. Dit certificaat sluit levende pluk volledig uit en garandeert een hoog leefklimaat voor de ganzen. Elk label is voorzien van een unieke code waarmee u via www.downpass.com exact de herkomst van de dons in het door u aangekochte product kunt herleiden.

down pass certificaat dauny

Kwaliteitseisen

Alle Dauny producten voldoen aan de zeer strenge Zwitserse normering. Deze kwaliteitseisen liggen hoger dan de standaard Europese normering die door andere fabrikanten wordt gehanteerd. Met andere woorden; 100% dons is bij Dauny ook écht 100% dons! Dauny betrekt uitsluitend dons van uitgezochte Europese leveranciers.

×